Társasházak biztos kézben
Tapasztalat és szakértelem
Költséghatékony gazdálkodás
Foldana Ingatlankezelés

Társadalmi szerepvállalás

A Társasházak érdekképviselete előmozdítása érdekében alapító tagja vagyunk az “Egyesület a Társasházakért” társadalmi szervezetnek.

Az egyesület legfőbb célkitűzése a társasházak fizetésképtelenségének megakadályozása a jogszabályi környezet szakszerű megváltoztatásával.

Egyesület a Társasházakért

Tisztségviselők:
Dr. Izsák Orsolya-elnök
Dr. Balla Róbert-alelnök
Dr. Gáva Tamás-alelnök

web: www.tarsashazak.kozoskepviselok.hu

Az Egyesület a Társasházakért célkitűzései

Az egyesület megalapításának fő motivációját a Társasházak nehéz helyzete adja, amely lényegileg a jogszabályi környezet eredménye. Ez a helyzet legfőképpen a Társasházak anyagi bizonytalanságát okozza, amely a meglévő jelentékeny társasházi ingatlanvagyonra való tekintettel hatalmas társadalmi jelentőséggel bír. Ezért az alábbiakat kívánjuk elérni:

1Kezdeményezzük a társasházak fizetőképességének helyreállítása érdekében a végrehajtási eljárások gördülékenyebbé tételét, és ezzel kapcsolatban a Magyar Bírósági Végrehajtó Kamarával megállapodás megkötését.

2Kezdeményezzük szintén a társasházak fizetőképességének helyreállítása érdekében a kedvezőtlen jogszabályi környezet módosítását, illetve a társasházakat károsító jogszabályi rendelkezések hatályon kívül helyezését.

3Kezdeményezzük a fenti megállapodások eredménytelensége esetén a nem megfelelő jogi szabályozásból adódó társasházi igények pertársaságban való érvényesítését.

4Kezdeményezzük a közüzemi szolgáltatókkal való megállapodások megkötését, a társasházban közös tulajdonú vezetékhálózaton történő szolgáltatások biztosításának, illetve a használat limitálásának feltételeiről. Emellett az egyesület tagjainak kedvezményes szolgáltatásvásárlás elérését.

5Kezdeményezzük az ingatlanügyek peres eljárásai gyors lefolytatásának elérése érdekében ingatlanügyi állandó választottbíróság felállítását. További célkitűzés a választottbíróság működésének megszervezése.

6Kezdeményezzük a társasházak, valamint a társasházkezelők, közös képviselők felügyeleti szerveként egységes ingatlanszakmai kamara felállítását, valamint a kamara működésének megszervezését.

7Kezdeményezzük továbbá az ingatlanok adásvételét is elősegítő, az ingatlan állomány értékmegőrzésére, a hitel-fedezeti érték biztosítására minősítő tanúsítványokat kiadó ingatlan-minősítő intézet létrehozását

Az egyesületről további információkat a www.tarsashazak.kozoskepviselok.hu címen olvashat.