Társasházak biztos kézben
Tapasztalat és szakértelem
Költséghatékony gazdálkodás
Foldana Ingatlankezelés

Biztosításközvetítés

A Foldana Kft. a társasházkezelés területén szerzett tapasztalatai alapján az épületbiztosítás megkötésére a társasházak számára a Generali-Providencia Biztosító Zrt.-t ajánlja.

A két cég között létrejött szerződéses kapcsolat lehetőséget biztosít arra, hogy a társasházak kedvezményes díj ellenében vegyék igénybe a biztosító alábbi szolgáltatásait.

Az általunk ajánlott biztosítás fedezete a közös tulajdonú épületrészeken kívül a magántulajdonú lakásokra is kiterjed az alábbiak szerint (a teljesség igénye nélkül):

 • Elemi károk:
  • Tűz, jégverés, földcsuszamlás, földrengés, árvíz, felhőszakadás
 • Beázás, csőtörés
 • Mélygarázsban tárolt gépjárműben tűz és víz által okozott károk
 • Üvegkárok
 • Mestervonal-24:
  • Csőtörés, dugulás, üvegkár esetén a biztosító szakembereket küld ki a nap 24 órájában a gyors hibaelhárítás végett
 • Felelősségbiztosítás:
  • A Társasház lakói által a lakás használatból fakadó, egymásnak és másoknak okozott károkat téríti

A fentiek alapján a tulajdonostársaknak nem szükséges külön épületbiztosítással rendelkeznie a saját lakásukra vonatkozólag, hiszen ezen költséget a közös költségben megfizetik. Amennyiben valamely tulajdonostárs már rendelkezik meglévő épületbiztosítással, azt ildomos megszüntetnie, mivel a Polgári Törvénykönyv kizárja a kettős vagyonbiztosítás lehetőségét. Így elegendő csupán ingóságbiztosítással rendelkeznie.

Mi a teendője annak, aki jelenleg rendelkezik saját lakásbiztosítással?

Amennyiben megbízást ad társaságunk részére, akkor a meglévő egyéni épületbiztosítását megszüntetjük és a kettős biztosítás időtartama alatt befizetett díjakat a tulajdonostárs részére visszaigényeljük.

Mi a teendője annak, aki a lakásvásárláshoz hitelt kíván igénybe venni?

Szintúgy vállaljuk, hogy a társasházi biztosítási kötvényre rájegyeztetjük a tulajdonos bankja részére szóló engedményezést, így a hitelszerződéshez nem kell külön egyéni épületbiztosítást kötni.

Mi a teendője annak, aki szeretne ingóság biztosítást kötni?

A Foldana Kft. a Generali-Providencia Biztosító Zrt.-vel kötött szerződése alapján lehetőséget biztosít arra, hogy a társasházi épületbiztosítás mellé igen kedvezményes ingóság biztosítást köthessenek a tulajdonostársak.

Mikor és hol lehet biztosítási ügyeket intézni nálunk?

Munkaidőben az irodánkban előre egyeztetett időpontban.

Milyen iratokat, dokumentumokat kell magával hoznia a biztosítás megkötéséhez?

Ha rendelkezik meglévő épületbiztosítással, akkor annak kötvényét. Ha hitelt vett fel a lakásvásárláshoz, akkor a kölcsönszerződést. Minden esetben szükséges hoznia a személyi igazolványát és lakcímkártyáját. Ha más nevében jár el, akkor teljes bizonyító erejű magánokiratba foglalt meghatalmazást (sajátkezűleg írt, vagy két tanú előtt aláírt, stb.)